22 Haziran 2016 Çarşamba

Tercih Meselesi: Mayo / Mayokini / Bikini

Yaz aylarının ortalarına doğru ilerlerken, Deniz + Kum + Güneş fikrinin herkese daha cazip gözükmeye başladığını düşünmekteyiz. Malumumuz, moda ve şıklık şehir, kasaba, deniz kenarı tanımaz.. Her yerde her daim şık ve zarif olmak ilkemizce deniz kenarında da şık olmalı dedik ve bunun için en önemli parçayla yaz sezonu yazılarımıza başlayalım istedik. Mayo, Mayokini ve Bikiniler... Vücut tipinize göre aslında hangisini seçmelisiniz? Bu yazımızda bunun üstünde duracağız..


İlk parçamız hepsinden önce moda sahnesine atılan, yalnızca plajlarda değil, bazen sahnelerde görmeye alışkın olduğumuz Mayo. Her ne kadar mayonun tarihi 1800lere dayansa da, şimdiki zamana yakın ilk modern mayolar aslında 1930larda Holywood yıldızlarınca giyilmeye başlanmıştı. Zamanla mayolar da farklı modellerde tasarlandı. Mayokini ve Bikiniye göre aslında Mayo altın parça olarak görülebilir, çünkü çoğu vücuda uygundur.





















Mayo seçerken dikkat etmemiz gereken; göğüs yapımız, bacak boyumuz ve karın kısmımızdır. Her zamanki kuralımızla başlayalım, eğer göğüslerimiz büyük yapılıysa V yaka dekolteli modelleri tercih etmeliyiz. Halter kesim, boğazlı modeller göğüsü olduğundan büyük, boynu olduğundan kısa gösterir. Dolayısıyla boynunuz normalden kısa, göğüsleriniz büyükse, halter kesimler size uygun olmayacaktır. Gelelim bacak boyuna, her ne kadar normal mayo formunda oval kesim normal derinlikte bacak oyuğu olsa da, markalar farklı modeller de geliştirdi. Bacak boyumuz boyumuza göre kısaysa, bacak oyuğu biraz daha derin mayolar tercih etmekte fayda olduğunu 'düşünüyoruz. Basenlerinizin olduğunu düşünüyorsanız; şortlu veya bacak oyuğu dar modeller tercih edebilirsiniz. Son olarak karın problemi yaşıyor ve görünümden rahatsız oluyorsanız, mininizer mayoları tercih edebilirsiniz :)





















Sıra mayo ve bikini arasındaki ince çizgi olarak tabir edilebilen Mayokini'ye geldi. Mayokini modelleri de aslında oldukça iddialı. Bacak ve göğüs için mayoda verdiğimiz tüyoların aynısı Mayokini için de geçerli. Yalnız Mayokinilerin bacak oyuğu dar veya şortlu modelleri pek yok. Mayokininin en önemli handikapı karın bölgesi. Birçok Mayokini modeli belin yan taraflarını sarmıyor, dolayısıyla bel çevrenizde genişlik varsa Mayokini seçmemenizi tavsiye ederiz...





















Son parçamız ise Bikini, diğerlerine göre fizik üstüne ne yazık ki en çok iddia isteyen model.. Bikinilerin de yine birçok modeli var, üst ve alt kombinleme son zamanlarda oldukça moda malum. Üstlerle başlarsak, klasik kuralımız yine geçerli, üçgen formlu ipli modeller veya halter kesimli modeller daha küçük göğüslü, biraz daha destekli modeller ise orta ve büyük göğüslü bayanlar için daha uygun tercihlerdir. Alt konusunda belki de en çok seçim hakkına sahip olabileceğimiz modeller bikinilere aittir. Eğer karın bölgenizden şikayetçiyseniz, ancak bikinileri de çok seviyorsanız, yüksek veya orta belli altlar tercih edebilirsiniz. Bacak boyunuz olduğundan kısaysa bacak oyuğu yüksek modeller, basen veya kalça probleminiz varsa şortlu veya etekli modeller (özellikle şortlu) tercih edebilirsiniz.






















Mayo, mayokini veya bikininizi seçtiğimize göre artık plajlarda şıklığımızı göstermeye hazırız! Haftaya plaj modası kombinlerini  ele almayı planlıyoruz.

Her zaman şık olmanız dileğiyle!
Mutlu kalın, 

Guépard ekibi









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için önemli, şimdiden teşekkür ederiz :)

Your comments are important for us, thank you for supporting :)