23 Haziran 2016 Perşembe

Manolo Blahnik ve Jimmy Choo'dan İspanyol Esintisi: AyakkabılaraPuantiye Dokunuşu

Manolo Blahnik 2016 Summer
''Since childhood I have always loved polka dots as they are such a spanish element .'' Manolo Blahnik. (Çocukluğumdan beri puantiyeyi, İspanyol kültürünün bir parçası olduğundan ötürü severim, Manolo Blahnik)  Moda dünyasının bilinen en önemli ayakkabı tasarımcılarından olan Blahnik, bu sözleriyle yaz sezonu kapsül koleksiyonun ilhamını açıklamış oldu...

Koleksiyon, beyaz zemin üstüne kırmızı veya siyah puantiye içeren önden bantlı stilettolar, beyaz zemin üstüne kırmızı puantiye içeren burnu açık dolgu topuklu bir model ve yine beyaz zemin üstüne puan deseninin daha minimal yorumlandığı bir çanta içeriyor.  Tasarımcı puan desenini bantsız stilettolarında da klasikten farklı yorumlayarak kullanmış. Koleksiyon hem klasik-şık, hem de puantiyenin modernize edildiği parçalar içeriyor. Modellerde Blahnik'in imzası her zamanki gibi kendini gösteriyor.
Manolo Blahnik 2016 Summer

Blahnik'den yaklaşık 2 hafta sonra Jimmy Choo'nun puantiye üstüne birkaç model çıkarması, bize puantiyenin tekrar geri gelmeye başladığının sinyallerini verdi. Choo, Blahnik'den farklı olarak, transparan zemin üstüne farklı materyalden yapılmış puanlar kullanmayı tercih etmiş. Hem transparanlık, hem de burnun ucuna eklenin minik fiyonk, modellere klasik-romantik bir hava vermiş.

Jimmy Choo 2016 Summer

Louis Vuitton










Puantiye ayakkabı ve çantalara en son 2012-2013 sezonunda Louis Vuitton tarafından kullanılmıştı. Vuitton, koleksiyonunu Japon sanatçı Yayoi Kusama ile ortak çalışması sonucu, Kusama'nın eserlerinden ilham alarak ortaya çıkarmıştı.


İki önemli tasarımcının, birbirine yakın zamanlarda aynı ilham üstüne koleksiyon çıkarması, bizim açımızdan 2016 yaz sezonuna puantiyenin geri dönüşü olarak yorumlanabilir. Fast-Fashion markalarının lüks tüketim markalarından esinlenerek 1-2 hafta içinde benzer koleksiyonları mağazalarında sunduklarını göz önünde bulundurursak, bu sezon fast-fashion markalarında puan desenli ayakkabılar görmemiz muhtemel. Bu trend haberinin üstüne, bize de kombin fikri vermek düşer :) Önden bantlı sivri burun modelleri, A kesim veya çan model midi boyda eteklerle veya düz kesim diz üstü elbiselerle, klasik stiletto modellerini ise diz altı kalem eteklerle veya kalem elbiselerle kombinleyebilirsiniz.  Üstelik bu renkli desenle oldukça eğlenceli kombinler çıkarabileceğinize eminiz :) Zira, belki de hiçbir desen kendinden fazla renkli farklı materyalleri, puantiye kadar iyi taşıyamaz. Bu yüzden renk kombinleri konusunda pek sorun yaşayacağınızı sanmıyoruz :) A kesim veya çan eteklerle yaptığınız kombinlere saç bandı veya boyun için fular ekleyip, küçük boy bir tote-bag ile şıklığınızı tamamlayabilirsiniz. Düz kesim elbiseler için iri incili kısa inci kolyeler tercih edilebilir. Biraz 60'lardan kimseye zarar gelmez ;) Kalem etek/elbiseye gelecek olursak, biraz daha farklı bir kombin tercih edebilirsiniz. Dolce&Gabbana'nın da defilelerinde kullandığı klasik İspanyol esintileri Jimmy Choo'nun ayakkabıları gibi sade puan desenli ayakkabılar için birebir. Siz de ensede örgü topuz, küçük parçalı inci kolye ile romantik İspanyol görünümünüzü tamamlayabilirsiniz..

Grace Kelly
YSL Mondrian Dress 1965

Dior
Dior


Her zaman şık olmanız dileğiyle!

Mutlu kalın,
Guépard ekibi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için önemli, şimdiden teşekkür ederiz :)

Your comments are important for us, thank you for supporting :)