28 Haziran 2016 Salı

Gelecek Sezonlara Yatırım: Resort 2017; Model Trendleri

ZAC Zac Posen Resort 2017
Geçtiğimiz hafta Resort koleksiyonlarının renk ve desen trendleri üstünde durmuştuk. Yorumlarımızı iki renk iki desen trendi olarak ayırmıştık. Renk trendlerini kısaca hatırlatırsak; Color Blocking dediğimiz renk bloklama ve Monochrome dediğimiz tek renk kullanma trendlerinden bahsetmiştik. Color blocking'in birbirinin ne tam zıttı ne de birbiriyle tam uyumlu olmayan renklerin kombinlenmesi olduğunundan, monochrome trendinin ise baştan ayağa tek renk giyinmek olduğunu açıklamıştık. Desen trendlerinde ise Floral baskıların geri döndüğünden, çizgilerin ise yine yükselişe geçtiğinden söz etmiştik. Bu desenlerin ve renk kombinlerinin detaylarına Gelecek Sezonlara Yatırım: Resort 2017; Renk ve Desen Trendleri isimli yayınımızı inceleyerek ulaşabilirsiniz. Bu hafta söz verdiğimiz gibi modellerin genel kalıpları ve kalıpların detayları üzerinde duracağız...






Piliseler gittikçe daha da yükselen bir trend haline gelmeye başladı. Bir iki sezon önce ağırlıklı güneş piliseli etekler modaydı. Piliseler daha çok elbise ve etek modelleri için tercih edilir, sade ve feminen bir görünüm sunardı. Geçen sezonlarda mağazalarda dikey piliseli sweat-shirtler vb. parçalar görmüşsünüzdür. İşte Resort 2017 sezonunda pliseler gittikçe daha çok model üstünde ortaya çıkmaya başlayacak. Yeni bir plise metodu uygulanmasından ziyade, var olan modellerde pliselerin sıklaştığını, kol, yaka gibi daha detay kısımlarda pliseler uygulandığını göreceksiniz.. Ayrıca baştan aşağı plise olan giysileri beraber kombinlemek de yine yeni trendler arasında... Ek olarak, pliselerin görünen kısımlarına desen baskısı yapılması ve içte kalan kısımları ana renkte bırakmak suretiyle bir tür yelpaze formu da oluşturulmuş.
Tadashi Shoji Resort 2017
Osman Resort 2017


























Uzun süredir podyumlarda görmediğimiz lakin Ports 1961, Thom Browne gibi markaların Resort 2017 koleksiyonunda tamamen bu fikri kullandığı, Sachin&Babi, ZAC by Zac Posen gibi markaların tasaımlarında da küçük küçük değindiği bir konseptten söz etmek istiyoruz. Bu konsept en kaba tabirle üst üste dediğimiz konsept. Ports ve T.Browne modelleri birbiri üstüne kombinleyerek konsepti kullanırken, S.&Babi, ZAC by Z.Posen' de ise konsept, eteklerin kat kat üst üste kumaş eklenmesi şeklinde kullanılmış. İlginç tasarımların ortaya çıkabildiği bu konseptte ana temaya bağlı kalarak kombinler hazırlamak da eğlenceli.. :)
Thom Browne Resort 2017
Ports 1961 Resort 2017
Sachin&Babi Resort 2017
ZAC Zac Posen Resort 2017
















Volanlar ise başka bir detay. Bir biri üstüne seyrekçe katlanmış gibi gözüken dalgalara volan diyoruz. Volanlar bu sezon, kol ve bluz ucu dışında modellere ek parça olarak kullanılmış. Elbiselerin üstüne ekstra bir parça, yaka ve bluz ucu arasında modele hareket katmak için vb. Ayrıca yakaları hareketlendirerek sade bluzlar üstünde farklı noktalara dikkat çekmek amacıyla da volan kullanıldığını görüyoruz.
Tome Resort 2017

Sachin&Babi Resort 2017
Son detayımız ise birçok sezonda sevilerek kullanılan püsküller... Püsküller şimdiye kadar bir çok modelin birçok detayında kullanıldı. Bu sefer ise modellerin tamamında püskül dizilimleri görüyoruz. Püsküller degrade şekilde veya tamamen kullanılmış. Özellikle modelin tamamı için kullanılan püsküllerin boyu kısa, sanıyoruz ki model üstündeki hareket kontrolünün sağlanabilmesi için bu şekilde tasarlandı. Püsküller ne kadar uzun olursa yürüdüğünüzde sağa-sola hareket etmeleri o kadar fazla olur, bu da modelin geneli üstündeki dikkati tamamiyle püsküller üstüne çeker. Oysaki püsküller kısa olduğunda hareketleri belli-belirsiz olacak, bu sayede modele genel bir hareket boyutu kazandırmak yerine yalnızca yüzeyinde farklılaşma, tuşe değişikliği sağlanmış olacak..

Tory Burch Resort 2017

Valentino Resort 2017
Resort 2017 Koleksiyonlarını sizler için incelemeye ve trendlerini sizlere anlatmaya çalıştık. Gelecek sezonlarda trendleri önceden bildiğiniz için gardırobunuzu yenilemekte sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz.  :) Son olarak şunu da hatırlatmak istiyoruz, modada hiçbir trend birden kesilmez, yani alacağınız her bir parça, bir önceki ve bir sonraki sezon arasında köprü görevi görür. Önceki sezonlarda aldığınız giysilerinizi bir sonraki sezonlarda aldığınız parçalarla kombinleyerek onları çok daha trend gösterebilirsiniz..

Her zaman şık olmanız dileğiyle!

Mutlu kalın,
Guépard ekibi





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için önemli, şimdiden teşekkür ederiz :)

Your comments are important for us, thank you for supporting :)