19 Şubat 2013 Salı

Smokin Ceket Dosyası



   Bir kaç dönemdir moda olan smokin ceketler, önümüzdeki sezonlarda da gözleri üzerine çekeceğe benziyor... Ancak bize göre, smokin ceketleri kombinlemek blazer ceketleri kombinlemekten çok daha zor. Çünkü blazer ceketlere göre smokin ceketler biraz daha maskülen bir tavra sahip. İlk çıktıkları zamanlarda genellikle kuyruk kısmı uzun olarak tasarlanan smokin ceketler, şimdilerde daha kısa modeller olarak karşımıza çıkıyor. Smokin ceketlerin blazer ceketlerden farklı olarak daha maskülen bir tavra sahip olmasının nedeni, bu kısa modellerin blazerlara göre pek bele oturmuyor olması. Bu yazımızda kısa ve uzun smokin ceketlerin nasıl kombinlenmesi gerektiğine değineceğiz...



Uzun Smokin Ceketler


Smokin ceketlerle ilgili çok fazla kombin var ve ne yazık ki biz hepsine değinemeyeceğiz. Ancak gerçekten hoşumuza giden ve küçük püf noktalarını size aktarmaya çalışacağız.

Uzun smokin ceketler genellikle kalçaları örtebiliyor. Ancak sol tarafta gördüğünüz gibi biraz daha detaylı modeller kalçaları kapatmak yerine daha çok göz önüne getirebiliyor. Kalçalarınızı kapatmak için aşağıaki derin V siyah yakalı beyaz smokin ceket benzeri bir model kullanabilirsiniz. Burada küçük bir noktaya daha değinmeyi yerinde buluyoruz.


Kalçalarınız olduğundan biraz daha toplu ise ceketin önünü iliklememek daha doğru bir tercih olabilir. Çünkü o zaman ceket belinize oturmayacaktır ve düz bir şekilde aşağı inerek kapatmak istediğiniz bölgeleri sizin için kapatacaktır. Yukarıdaki gibi daha iddialı modeller tercih etmek isterseniz kalan kombin parçalarını daha sade tutmak daha iyi bir yorum olur.

Biz uzun smokin ceketleri elbise ve etekli kombinlerde daha çok sevdik. Bize daha farklı geldi ancak pantolonların üzerinde de oldukça güzel görünüyor. Aşağıdaki kombinler gördüğünüz gibi :)Sağdaki takımda uzun sade beyaz bir smokin ceketin altına beyaz boru paça stretch kumaş pantolon kullanılmış. Bu şekilde tek renk takımlarla zıt renk gömlekler veya bluzlar hoş gözükebilir. Bu kombinde açık ayakkabılar tercih edilmiş ancak bizce stilettolar da doğru bir tercih olabilir. Bu durumda pantolon paçalarının ayakkabıyı örtmesi gerekir. Solda ise zıt renklerde sade bir elbise ve smokin ceket kullanılmış. Az önce anlattığımız hatları örtme durumu bu kombinde oldukça iyi gözüküyor.


Sağdaki, soldaki ve aşağıdaki kombinlerde hafif bol paça pantolonlarla kullanılmış smokin ceketler. Sağ ve sol taraftakiler Rachel Zoe tasarımıyken aşağıdaki tasarım Alexander McQueen' e ait ve omuz kısımlarındaki detaylar vatkayı andırıyor. Bu sezon smokin ceketlerde de vatkalar kullanılmış...

Uzun Smokin ceketler için son bir kombin örneği daha göstermek istiyoruz size. Bu kombinler cigarette pantolonlarla yapılıyor. Burada dikkat etmemiz gereken nokta, hem uzun smokin ceket hem de cigarette pantolon boyu ciddi ölçüde kısıyor...

Kısa Smokin Ceketler

 Kısa smokin ceketler gördüğünüz üzere daha düz kalıplara sahip. Genellikle yakalarda hareket oluyor. Bizim en çok beğendiğimiz kombin şekli cigarette pantolon ve stiletto. Soldaki ve aşağıdaki fotoğraflarda Mango' nun koleksiyonundan parçalar görüyoruz.


 Not: Uzun smokin ceketlerle ilgili daha farklı bir tarz yakalamak isterseniz, Ceketinizle benzer kumaşta bol ve paçaları daha uzun (ayakkabının üstünde duracak) cigarette pantolonlar tercih edebilirsiniz. Cigarette pantolon paçalardan dolayı pek ayakkabıyı örtecek gibi gözükmüyor biliyoruz :) ama bu düz taban ayakkabıların da üzerini örtmeyecek anlamına gelmiyor :) Cigarette pantolon yerine boru paça üzerinize bol olan kumaş pantolon da kullanabilirsiniz. Burada amaç pantolonun üzerinizde dökümlü şekilde durması yani üzerinize yapışmaması gerekiyor. Bu şekilde beyaz bir takımın içine giyilen sade kot gömlek ve seddle shoes tarzı ayakkabılar (kot gömlek kullanıyorsanız bu ayakkabılar tek renk olmalı) oldukça modern bir yorum. Tabi bu ayakkabıların orjinal halini (siyah-beyaz) kullanmak istiyorsanız normal tek renk sade bir gömlek kullanabilirsiniz. Gömleğin her iki kombinde de içerde olması ve hafif dökümlü şekilde bırakılması son derece hoş gözükecektir. Gömleğinizin dışarıda olması bu görüntüyü bozabilir. Pantolonunuz da düşük bel değil normal veya yüksek bel olmalı ki istediğiniz görüntüyü elde edebilesiniz. ( Bu şekilde bacak boyunuz da uzun gözükecektir)

 İki tarafta seddle shoes dediğimiz ayakkabıları görüyorsunuz.
 Beyaz bir takım içine bu renk kot gömlek şık duracaktır. Oldukça sade...
Biliyoruz smokin ceket değil bu üstündeki ve anlattığımız kombinle ilgisi yokmuş gibi gözüküyor ama aslında çok var. Bahsettiğimiz pantolon üzerinizde bu şekilde durmalı. Yani. kumaşı dökümlü olmalı.

Her zaman şık olmanız dileğiyle !

Guépard




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için önemli, şimdiden teşekkür ederiz :)

Your comments are important for us, thank you for supporting :)