23 Ocak 2013 Çarşamba

Transparan Bölüm 2: Transparan Nasıl Kullanılır?

Transparanların bu yıl nasıl moda olacağından bir önceki yazımızda bahsetmiştik. Bu yazımızda transparanın nasıl kullanılması gerektiğine değineceğiz. Ne tür modeller hangi vücut tiplerine uygun, transparan kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

Transparanların en önemli özelliği, farkettirmeden dekolte vermesidir. Yani, teniniz çıplak değildir ancak kumaşın altından gözükür. Bu da size gizli bir asalet katar. Transparanlar çok iddialı kıyafetlerdir. Fiziğinize güvendiğinizi az çok gösterir. Transparan bir kıyafet kullandığımızda sade aksesuar ve makyaj kullanmak -gerçi bu elbiseye göre değişir- doğru bir tercih sayılabilir.

Şimdi gelelim transparan kıyafetler nasıl kullanılır? Hangi fiziğe daha uygundur.





Transparan etekler

 Gördüğünüz gibi transparan etekler yerlere kadar uzun veya daha kısa şekilde olabiliyor. Sağdaki model bacağı hem bilekte hem de dizde kestiği için bacak boyunu küçültüyor. Eğer bacaklarınız normalden biraz kısaysa bu modelleri tercih etmemek daha doğru olabilir. Ayrıca resimde gördüğünüz gibi giyilen  bilekten bağlı ayakkabılar da bacağı keser. Bu şekilde bir model giymek istiyorsanız ve bacaklarınız normalden biraz daha kısaysa bileği kesmeyen ayakkabılar tercih etmelisiniz. Soldaki model yere kadar olduğu için burada biraz daha transparanın içindeki eteğin boyu ve giydiğiniz ayakkabının da modeli önemli. (sağdaki modelde de eteğin boyu tabi ki önemli) İki modelde de bacaklarınıza olabildiğince güvenmeniz gerekir. Her ne kadar tül bacaklarınızı biraz örtse ve herşeyi net göstermese de sonuçta mini yine minidir. :) Burada şuna değinmek istiyoruz. Gördüğünüz gibi iki kombinde de transparan eteğin dışındaki bütün parçalar olabildiğince sade. Özellikle de sol tarafdaki, çünkü etekte aynı zamanda danteller de var.

Transparan Sırt

Transparan sırtlarda işimiz biraz daha zorlaşıyor. Etekler genellikle koyu renklerde üretildiğinden ve uç kısımları bol olduğundan bacakları az çok gizliyorlardı. Ancak solda gördüğünüz elbise gibi sırt daha iddialı oluyor. Genelde sırta bu şekilde veya daha farklı şekillerde işlemeler yapılıyor veya siyah elbiselerde sırt siyah tülle örtülebiliyor. İşleme vb. detaylar dikkat çeken ögelerdir. Aynı zamanda tülle de birleştiğinde daha bariz şekilde odak noktası haline gelir. Bu yüzden sırt, arkada bel kısmınızda fazlalık olmaması daha ideal bir tercihtir. Ayrıca burada kimi bayanların atladığı ufak bir püf nokta vardır ki bütün gizemi bir anda bozabilir. Nedir bu derseniz, sütyen kullanımı. Transparan sırtlarla -bazen bu komple açık sırtlarda da yapılıyor- ya sütyen kullanılmamalı ya da silikon sütyen kullanılmalıdır. Emin olun şeffaf sütyenler bile ışık altında deriye yapıştıkları için gözükecektir. Burada bir nokta daha önemli, o da saç ve aksesuarlar. Sırt işlemeli ve transparansa (işlemenin ne kadar yoğun ve iddialı olmasıyla da ilgili olarak) topuz veya çok iddialı olmayan  at kuyruğu tercih modelleri tercih edilebilir. Gerçi at kuyruğunu pek de tercih etmemek lazım çünkü sırtı kapatır özellikle de iddialı bir at kuyruğuysa. Küpeler de sırtında transparan kullanılan elbilseler için çok önemlidir. Sırtta işleme veya dantel varsa olabildiğince sade küpeler tercih edilmelidir. Çok yoğunsa sırttaki detaylar, küpe kullanmamak veya küçük taş küpeler kullanmak daha uygun olabilir.

Ön Kısmı (Göğüs-karın-dekolte) Transparan Elbiseler

Sağ ve sol tarafta gördüğünüz elbise oldukça iddialı bir seçim. Hem kol hem de dekolte kısmı transparan ve danteller/işlemeler ile süslü ayrıca bacakta da derin bir ön yırtmaç var. Elbise bele oturtulmak için deri ince bir kemer kullanılmış. Bu şekilde dekoltede transparan kullanılmışsa silikon sütyen bile gözükebileceğinden iç çamaşır seçimi çok dikkatli yapılmalıdır. Vücudun ön tarafı kiloyu daha çok gösterdiği için üst bedeninize güvenmiyorsanız ön kısmı-dekolte tarafı transparan olan elbiseler kullanmamak daha doğrudur.


Üstte gördüğünüz transparan elbise ise biraz daha sade bir tasarım. Belinde ince altın bir kemer var. Hem bir önceki elbisede hem de bu elbisede gördüğünüz gibi saçlar toplu. Bu tarz transparan kıyafetler ağır kıyafetlerdir. Başka detay kullanmak elbisenin asaletini bozabilir. Ayrıca beliniz normalden biraz daha kalınsa veya elbiseniz belinize tam oturmuyorsa bu şekilde ince bir kemer kullanabilirsiniz.

Her zaman şık olmanız dileğiyle!

GuépardY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için önemli, şimdiden teşekkür ederiz :)

Your comments are important for us, thank you for supporting :)