19 Ocak 2013 Cumartesi

Ocak Ayı Özel Kombini


  2013'de blogumuzda bir yenilik yapmaya karar verdik. :) Bundan sonra her ay sizin için özel bir kombin yapacağız. Bu kombini nasıl kullanmanız gerektiği ve püf noktaları üzerinde duracağız. Beğenmeniz dileğiyle :)

O zaman ocak ayı kombinimize bakabiliriz:




Solda görmüş olduğunuz kombin, Deri kalem etek üzerine dar olmayan bir desenli kazak ve içine kot gömlekle yapıldı. Ayakkabı olarak hafif spor tarzda erkeksi bir model tercih edildi. Deri kullanılması zor bir tür ne yazık ki. Çünkü fizikteki her türlü kusuru belli ediyor vücuda yapıştığı için. Eteğin yüksek bel olması karın bölgenizi toplamada yardımcı olacaktır. Burada hafif bol bir kazak kullanıldı. Eğer üst bedeniniz biraz genişse kazağı ne çok bol ne de çok dar tutun deriz. Zira bu üst bedeninizi daha toplu gösterir. Ayrıca burada kot gömlek ilk düğmesine kadar kapalı. Yaka ve dekolte kapalı olduğu için eğer göğüsleriniz biraz büyükse önünüzü kapatmanız onları biraz daha büyük gösterecektir. Ayrıca yaka kapalı olduğundan, boynunuz biraz kısaysa normale göre, bu boynunuzu daha da kısacaktır. Kombinde çok fazla renk yok gördüğünüz gibi. Ama kazağın ortasındaki kırmızı yazı kombini patlatıyor. Biz buna ek olarak, bordo ruj veya kırmızı bir aksesuar kullanabileceğinizi düşündük. Bu kombini farklı varyasyonlar olarak kendiniz için uyarlayabilirsiniz. Örneğin renklerle oynayabilirsiniz. Boynunuz kısa ise yakayı iliklemeyebilir, göğsünüz normale göre biraz daha topluysa yakası biraz daha açık bir kazak kullanıp, gömleği olabildiğince açık kullanabilirsiniz. Ayakkabı olarak düz modellerin yanısıra kolej ayakkabısı dediğimiz modelleri de kullanabilirsiniz. Yalnız kazaklar desenli olduğundan geri kalan parçaları sade seçmeniz önemli.









Sağdaki kombin ise beyaz yüksek bel dar paça pantolon üzerine kolları altın işlemeli siyah bir ceketle yapıldı. Burada dikkat çekmesini istediğimiz parça ceket olduğu için ayakkabılar beyaz ve sade, çanta da sağ altta gördüğünüz gibi siyah ve sade. Burada pantolon bilekte bittiği için bacak boyunu biraz uzun veya normal istiyor. Ayrıca kalçaları da olduğundan biraz daha geniş gösteren bir pantolon. Bu yüzden kalçalarınız genişse bu tarz bir pantolon kullanmamalısınız. Ceketin kısa oluşu -kısa derken kalçaları kapatmıyor normal ceketler gibi- da kalçalarınızı göz önünde tutar. Üst bedeniniz normalden biraz topluysa bu şekilde dar bir ceket kullanmanızı pek tavsiye etmiyoruz. Eğer bacak boyunuz normalden kısaysa ve basenleriniz/kalçanız genişse boru paça pantolon kullanmanız ve paçalarının yere değiyor olması kombini kullanabileceğiniz bir hale sokar. Alt bedeniniz normalde genişse açık renk pantolonlar kullanmayın deriz. Ayrıca basenleri ve kalçayı kapatmak için smokin ceketler de kullanabilirsiniz. Yani ceket uzun olmalı. Değişik renk kombinleriyle çok şık olacağınızı düşünüyoruz :)








Bu aylık özel kombinimizden bu kadar :)

Her zaman şık olmanız dileğiyle!

Guépard 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için önemli, şimdiden teşekkür ederiz :)

Your comments are important for us, thank you for supporting :)