19 Aralık 2012 Çarşamba

Dolabınızda Mutlaka Bulunması Gereken Üstler ve Kombin Kılavuzu



   Her bayanın geniş bir gardırobu olmak zorunda değildir. Önemli olan doğru parçaları bulundurmaktır. Aslında çok basit parçalarla da çok şık olabilirsiniz. Bu durum ile ilgili dünyaca ünlü modacı Karl Lagerfeld' in sözlerine kulak veriyoruz: '' Yalnızca bir jean ve bir t-shirtle dünyanın en şık insanı olabilirsiniz... '' 
  
  Bu yazımızda gardırobunuzda bulunması gereken 10 temel üst parçadan ve bu parçaların nasıl kombinlenmesi gerektiğinden bahsedeceğiz. Tek bir parçayı yüzlerce farklı şekilde kombinleyebilirsiniz, bunun için sadece hayal gücünüzü zorlamanız yeterli :) Tabi biz yüzlerce kombin örneği veremeyeceğiz ama temel olarak nasıl kombinlenebileceğinden bahsedeceğiz. Her zamanki gibi kuralımız, proposiyona göre... Bu küçük hatırlatmamızı da yaptığımıza göre artık temel üst parçalarımıza geçebiliriz.


İlk olarak Beyaz t-shirt'ler var. Beyaz tshirtler gardıroplarda bulunması gereken demirbaşlardır. Genellikle sade olduklarından bir çok şekilde kombinlenebilirler, özellikle de düz beyaz tshirtler. Ayrıca beyaz her renge uyum sağlayabilir. Bu da onun için avantajdır. Normal bir skinny jean üstüne V yaka bir beyaz tshirt, altına Converse, Lacoste, Superga tarzında ayakkabılar hayal edin. Bu kombinin üzerine kısa deri ceket alıp bir de şal ekleyin. Spor-günlük bir şıklık... Beyaz tshirtleri yalnızca günlük olarak düşünmeyin. Gece çıkarken, deri pantolon üzerine beyaz tshirt, uygun aksesuarlar ve uygun bir topuklu ayakkabı ile çok havalı bir görüntü yakalayabilirsiniz. (Bu iki kombin düz-desensiz ve üzerinde herhangi bir detay olmayan beyaz tshirtler baz alınarak yapılmıştır.) Bu günlerde beyaz tshirtler baskılarla da kullanıldığından, bu görüntü size eğlenceli bir hava katabilir. :)

İkinci olarak Balıkçı Yaka Kazaklar var. Kışın gardırobumuzda her daim bulunan parçalardan bir tanesi balıkçı yaka kazaklar. Balıkçı yaka kazakların nasıl kombinlenmesi gerektiğini ve hangi proporsiyona uygun olduğunu Kazakları kombinleme tüyoları adlı yazımızda anlatmıştık. Ama bu yazımızda tekrar hatırlatma ihtiyacı hissettik. Balıkçı yaka kazaklar, boğazı sardıkları için normalden biraz daha kısa boyuna sahip bayanlar için pek de uygun parçalar değildir. Ayrıca yaka da kapalı olduğundan, büyük göğüslere sahip bayanlar için de pek uygun oldukları söylenemez. Balıkçı yaka kazakları, eteklerle ve pantolonlarla kombinleyebilirsiniz. Örnek bir kombin olarak, balıkçı yaka kazağınızı rengi uygun hoş bir pantolonla, uygun çizmelerle ve trenchcoat' unuzla hayal edin... Gözünüze nasıl geldi? :) (Kazaklarla ilgili daha fazla bilgi almak istiyorsanız, Doğru kombin Mercek Altında etiketi içindeki Kazakları kombinleme tüyoları adlı yazımızı okuyabilirsiniz.)

Üçüncü sırada Sweatshirtler var. Eskiden yalnızca spor kıyafetler için kombin parçası olarak kullanılan sweatshirler modanın değişimiyle günlük kombinlere de girdi. Sweatshirtlerinizi şık elbiselerinizle, mini eteklerinizle ve payetli pantolonlarınızla da kullanabilirsiniz.

Dördüncü parçamız Beyaz Gömlekler... Ne yalan söyleyelim, bizim de en çok sevdiğimiz parça... Beyaz gömlekler, ciddi bir görünüm vermek için anahtar parçadır. Ancak farklı havalar katmak için de kullanılabilir. Beyaz gömleğinizi, kayık yaka kazağınızın içine giydiğinizi hayal edin. Ardından bu kombine, (bacak boyunuz bu tip pantolonlara uygunsa, zira bol paça pantolonlar kısa boylu bayanlar için pek ideal seçimler değillerdir.) bol paça pantolonunuzu eklediğinizi düşünün. Yere kadar inen pantolonunuzun altında topuklu ayakkabınız... Böyle bir havayı bol paça pantolonsuz oluşturamaz mıyız demeyin. Düz boru paça yere kadar inen bir pantolon ve topuklu ayakkabılarla da aynı havayı katmış olursunuz. Kayık yaka kazağınız sade ise, uzun bir kolye takmanız hoş duracaktır. Ayrıca Saçınızı toplamanız da kombine farklı bir hava katacaktır. Beyaz gömlekler, yüksek bel kalem etekler, büyük kemerler ve uzun kolyeler için de oldukça uygundur. (Yüksek bel pantolonlar için de idealdir.)  Ama kombin yapamayacak kadar aceleniz varsa, beyaz gömleğinizin altına boru paça yere kadar bir kot, stilettolarınız ve trenchcoat' unuz cankurtaran görevi görecektir... Daha eğlenceli bir kombin istiyorum derseniz, beyaz gömleğinizin etek uçlarını düğümleyin ve yüksek bel bir pantolonun üzerine giyinin. Hoş bir ceketle ve uzun kolyelerle kombininizi güçlendirebilirsiniz.

Beşinci olarak Hırkalar... Hırkalar diğer parçalara göre daha geniş yelpazeye sahip... Hırkaları, Grace Kelly' nin yaptığı gibi kalem eteklerinizin üzerine giyebilirsiniz. Eğer basenleriniz varsa, (küçük bir tüyo) uzun hırkaları basenlerinizi kapatmak için kullanabilirsiniz :) Biz boru paça pantolonların üzerine gömlekler ve uzun kolyelerle de çok seviyoruz uzun hırkaları. Tabi olmazsa olmazımız, topuklu ayakkabılarımızla...






Altıncı parçamız Atletler... Biliyoruz, çok spor gözüküyorlar. Ama onlara bir şans verin. Onlara istediğiniz havayı katmanız hiç de zor değil ve bunun için yapmanız gereken tek şey uygun aksesuarlar. Atletlerle ilgili deri ceketler,  bol pantolonlar ve nubuk çizmeler (Theyskens Theory' nin buna benzer kombinler var.) Ya da , atletler, deri ceketler, skinny pantolonlar ve biker boots... Son derece asi ve çekici...





 













Yedinci sırada Çizgili t-shirtler... Coco Chanel' in moda gündemine taşıdığı bretonların farklı versiyonları oluyor çizgili tshirtler. Aman dikkat, yatay çizgili tshirtler, insanları ence geniş gösterir... Çizgili tshirtleri normal tshirtleri nasıl kombinliyorsak o şekilde kombinleyebiliriz. Yalnız ortada bir desen bulunduğundan dolayı aksesuar vs konusunda çok da aşırıya kaçmamak lazım...

Listemizin sonlarına doğru yaklaşmaya başladık... Sekizinci olarak Dantel bluzlar var... Dantel üstler doğru kombinlendiği zaman aslında doğuştan şık olan üstler de sayılabilirler. Birkaç yıl kadar önce sadece geceleri kullanılan dantel, artık doğru kombinlerle gündüz de kullanılabiliyor. Dantel bluzlarınızı kalem eteklerle kombinleyerek iş için uygun bir görüntü elde edebilirsiniz. Ayrıca transparan dantel üstlerinizi içine kontrast renklerde üstler giyerek de çok şık kombinler oluşturabilirsiniz.




Dokuzuncumuz Parti bluzları... Bu bluzları nasıl tanımlarsınız derseniz, her kreasyonda bulunan çok ama çok şık, albenili bluzlar diyebiliriz. Hatta o kadar şıktırlar ki gece davetlerine giderken elbise yerine uygun etek veya pantolonlarla onları kombinleyerek gecenize katılırsınız. İşte o tarz bluzlardan bahsediyoruz. Mutlaka kurtarıcı olarak dolabınızda bulunması gerekir, eğer özel bir davet için uygun elbise bulamadıysanız bluzunuz dolabınızda sizi bekliyor... :)





Listemizin sonuncu üyesi İpek bluzlar... İpeğin nedense adında bile bir asalet var sanki. Kendi kendine o kadar şık, o kadar zarif ve o kadar feminen ki... Her türlü kombinde dikkati üzerine çekmeyi başarabiliyor... İş için kalem eteklerle, dışarı çıkarken uygun bir pantolon ve topuklu ayakkabılarla oldukça şık. Bizce, ipek bluzlar için fazla söze pek de gerek yok :)

Temel 10 üstümüz ve kombin kılavuzumuz hazır... Hayal gücünüzü geniş tutun :)

Her zaman şık olmanız dileğiyle,

Guépard

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için önemli, şimdiden teşekkür ederiz :)

Your comments are important for us, thank you for supporting :)