18 Aralık 2012 Salı

Fondöten Dosyası



  Makyajın şıklık üzerinde büyük bir etkisi var. Doğru makyaj da doğru temelden başlıyor. Yani ciltten. Cilt pürüzsüz, canlı ve doğal görünümünde olursa makyajınız da iyi görünür. Ancak makyajda fon bütünlüğü yakalanamazsa makyaj ne yazık ki başarısız olur. Peki bu fon bütünlüğünü nasıl sağlayacağız? Bunun için üretilmiş sıvı renklendiricilere fondöten diyoruz. Bu yazımızda, hangi fondötenler bizim için doğru, fondöten nasıl kullanılır bunların üzerinde duracağız.. :)


  İlk olarak fondöten çeşitlerinden başlayalım. Dört ana fondöten çeşidi vardır.
      
          * Yağ Bazlı
          * Su Bazlı
          * Yağsız
          * Susuz

Şimdi sırada bu fondötenlerden hangilerinin bizim cildimize uygun olup olmadığı var. Fondöten seçiminde cildin yapısı çok önemlidir. Fondötenin kalıcılığı buna bağlıdır. Bu konuda mutaka uzmanlara danışmak gerekir. Ancak genel olarak değişmeyen bir takım kurallar da vardır. Biz sizlere bu kuralları aktarmaya çalışacağız.

    


          * Cildiniz karma ya da yağlı yapıdaysa pudralı fondötenler sizin için uygun. Yağlı ciltler için matlaştırıcı fondötenler de uygun olabilir. Ayrıca yağ ve su dengesini koruması açısından Su bazlı olanlar da yağlı ciltler için önerilir.

          * Normal ciltler her tür fondöteni kullanabilir

          * Yağ bazlı ürünler, krem ve stik fondöteler kuru ciltler için önerilir. Su bazlı olanlar ise tüm cilt tiplerinde kullanılabilir. Susuz formdakiler ise kapatıcı olarak kullanılıyor.

          * Hassas ciltler için mutlaka doktor kontrolünde ürünler kullanmanız gereklidir. Çünkü hassas ciltler kolay zarar görür.Yine de bir öneride bulunmak gerekirse, toz şeklinde medikal içerikli ürünler kullanılabilir.

          * Yaşlı ciltler için ise ince fondötenler önerilir. Bu fondöteni ince tabaka halinde uygulamamız gerekir. Yaşlı ciltler için de su-yağ dengesini korumak önemlidir.


Geldik fondöteni alırken nelere dikkat etmemiz gerektiğine. Fondöteni mutlaka doğru renk ve doğru sıvılıkta seçmeliyiz. Fondöteni mağazada değil güneş ışığında ve direk yüzümüzün bir bölümünde denemeliyiz. Cildinizden bir ton açık fondöten idealdir.

Artık makyaj aşamasına geçebiliriz. :)


Makyaj, kimyasal materyaller içeren ürünler kullanılarak yapılır. Bu da cildi yıpratır. Bu yüzden cilde hem makyaj öncesi hem de makyaj sonrası çok iyi bakım yapılması gerekir. Makyaj uygulamasından önce her zaman cilt tipinize uygun bir nemlendirici kullanınız. Nemlendiriciyi sürdükten sonra 1-2 dakika bekleyin. Cildiniz nemlendiriciyi emdikten sonra makyajınıza başlayabilirsiniz.

İlk olarak yüzünüze uygun baz kullanmanız gerekiyor. (Fondötenden önce) Baz, yüzünüzde fondöten ve pudranın tutunmasını kolaylaştıracaktır bu sayede makyajınızın kalıcılığı da artacaktır. Burada küçük bir püf noktasını hatırlatma ihtiyacı hissediyoruz.: '' Yüzünüzde düzeltilecek çukur ve çıkıntıları lekesiz kapatmak için fondöteni ıslak süngerle yaymalıyınız. '' Yüzünüz üzerinde gölge-ışık oyunlarınızı belirleyin. Yüzdeki gölgeler için 2 ton koyu, ışıklar için 2 ton açık fondöten kullanın. Cilde mercimek büyüklüğünde, birkaç bölgeye fondöten koyduktan sonra, yüzdeki tüylerin yönünde hareketlerle eşit yayın. Tonları yavaşça yedirin. Bunun için avucunuza temel fondöteni koyun, nemli süngeri batırın. Gölge ve ışıkların olduğu yerlerdeki renkleri silikleştirerek yüze yedirin. Çene altından boyuna doğru olan bölüme süngeri dokundurarak, rengin teninize geçişini doğallaştırın. Sonra toz pudra yardımıyla yüzü matlaştırın. Direkt pudra uygulanan ciltte yalnızda 1 saatlik matlık sağlanabilir.

Not:  Yüzün çene ve saç başlangıç yerlerindeki fondötenin geçişlerini iyice dağıtmanız gerekir. Leke ya da maske şeklinde durmamalı...

Artık makyajınızın temeli hazır. :)

* Makyaj yaparken lütfen hayvanlar üzerinde test edilmeyen, hayvansal içerikli olmayan, doğayla dost ürünler tercih ediniz. Ayrıca organik ürünler kullanmanız da cildinizin yararına olacaktır. :)


Guépard ekibi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için önemli, şimdiden teşekkür ederiz :)

Your comments are important for us, thank you for supporting :)