19 Ocak 2013 Cumartesi

Transparan: Bu Sezon, Gelecek Sezon ve Gelecek Sezon... Bölüm 1


   Her ne kadar belki 2013 ilkbahar-yaz modasıyla ilgili yorumlar için erken gibi gözükse de erken kalkan yol alır düşüncesiyle 2013 modasına dair yayınlarımıza başlamayı uygun gördük :) Ne de olsa, alışverişe ne kadar bilinçli çıkarsak o kadar iyi. İlkbahar/Yaz ve Resort 2013 defilelerinden ve moda çekimlerinden edindiğimiz izlenimden faydalanarak bu yayınımızı oluşturmaya karar verdik.



   Hepimizin bildiği gibi transparan, birkaç sezondur modanın en gözde kullanımlarından. Tüller ve ince şifonlarla oluşturulan bu gizemli görüntü, doğru kullanıldığında en asil görüntüleri bizlere sunuyor. Peki transparan bu yıl nasıl moda? Nasıl kullanmak doğrudur?

Bu yıl Transparan Nasıl Moda?

Transparan - Dantel İkilisi
 Sağ tarafta alt alta gördüğünüz tasarımlar Alberta Ferretti' nin 2013 İlkbahar Hazır Giyim Koleksiyonu' na ait. Tüllerin üzerindeki ince işçilikle hazırlanmış danteller ilgimizi çekiyor. Ayrıca ortada altta gördüğünüz üç mankenin bulunduğu kare de  BCBG Max Azria' nın 2013 Koleksiyonuna ait. Burada da yine transparan görüntü oluşturulmak için kullanılan ince şifonların üzerinde danteller göze çarpıyor.

Kollarda Transparan

 Sağ tarafta bir Badgly Mischka tasarımı  görüyoruz. Yine 2013 koleksiyonlarından. Kollarda transparan tül üzerine işlemeler var. Burada dikkat çekmek istediğimiz nokta kollarda bu yıl geçmiş yıllara farkla bol tüller kullanılmış olması. Bizim çok hoşumuza giden bir görüntü. Ayrıca solda gördüğünüz Dilek Hanif tasarımında da bordo transparan tül üzerine siyah işlemeler yapılmış Gece elbisesine bu şekilde elegant bir hava katılmış.



Transparan ve İşleme
Şimdi, bu yıl törenlerde de sıkça kullanıldığını gördüğümüz ve defile çekimlerinde de karşılaştığımız transparan üzerine taş işlemelerden bahsetmek istiyoruz. Bu yıl ayrıca moda olacağını düşünüyoruz. Özellikle uzun elbiselerde oldukça elegant bir görüntü. Bu işlemeler genellikle dekolte bölgesinde oluyor. Ortada altta gördüğünüz bir Carolina Herrera tasarımı. Dekoltesi işlemelerle süslenmiş ve transparan. Sağ tarafta gördüğünüz ise Rachel Zoe' nin 2013 koleksiyonuna ait bir parça. Siyah tül üzerine siyah işlemeler yapılmış.
Transparan Bootie
Geldik bizi en çok şaşırtan transparan tasarıma. Transparan ayakkabılar.. Diyebilirsiniz ki zaten bir iki sezondur ünlüler tarafından kullanılıp büyük markalar tarafından zaten üretiliyorlar diye. Emin olun bunlar bildiklerinizden biraz farklı. Zira o tasarımlar stiletto olup burunları nubuk vb. şekildeyken bu tasarımlar bootie ve ünlü markaların Resort 2013 koleksiyonlarında kullanılmış... Altta gördüğünüz tasarım Racel Zoe' nin koleksiyonuna ait. Bizce son derece ilham verici.


Şimdilik 2013 koleksiyonlarından transparanlarla ilgili notlarımız bu kadar. İleriki günlerde transparanın başarısının ne kadar ileri gideceğini hep birlikte göreceğiz :)

Fotoğrafları daha yakından görmek için Facebook sayfamızı ziyaret edebilirsiniz :)
facebook.com/guepardistanbul

Her zaman şık olmanız dileğiyle!

Guépard

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için önemli, şimdiden teşekkür ederiz :)

Your comments are important for us, thank you for supporting :)