21 Haziran 2016 Salı

Yaza Bronz Bir Dokunuş: Bronz Makyaj

Birçok kadın için yazın bronz ten vazgeçilmezdir. Çoğu renk bronzla daha uyumlu gelir göze. Ayrıca ciltteki kusurlar bronz tonlarla daha kolay kapatılabiliyor. Bu da kusursuz ten görünümü için mükemmel bir fırsat sunuyor. Ancak ne yazık ki hepimizin bronzlaşmaya vakti olamayabiliyor, veya istediğimiz bronzluğa erişebilmemiz her zaman mümkün olmayabiliyor. Her ne kadar 2015 Makyaj trendi olarak geçse de, tam olarak bahsettiğimiz sebeplerden dolayı bronz makyajın modasının geçmediğini aksine 2016 yaz sezonunda daha da ilerlediğini düşünüyoruz. Özellikle Instagram'daki vücut kontürleme gibi postların da bunu destekler nitelikte olduğu aşikar. Evet, bronz makyaj artık kontür tekniği için vazgeçilmez, ancak bizim bugünkü amacımız size güzel bir bronz yüz makyajı nasıl uygulanabilir onu anlatmak, keyifli okumalar ;)





Kusursuz bronz makyaj için ilk önce kusursuz ten makyajından başlamak gerekiyor. Yaz aylarında olduğumuz için makyajınızı çok ağır tutmak hem size hem de cildinize ekstra külfet getirir. Hele de makyaj akarsa, onca emek boşa gitti demektir.. Bu yüzden yapısı hafif, ancak kalıcılığı arttırılabilir ürünler tercih edilmelidir. Cildi temizleyip nemlendirdikten sonra makyaja hazırlamak adına (gece için) makyaj bazı tercih edilebilir. Bu sayede makyajınız cildinize daha kolay tutunur, uçuculuğu azalır. Bazı cildimize yaydıktan sonra sıra geldi renk vermeye. Eğer cildiniz fazla kusurlu değilse, fondöten kullanmak yerine güneş koruma faktörü etkili, kapatıcılığı orta renkli nemlendiriciler kullanmanızı öneririz. Cildinizi kusurlu buluyorsanız, yapısı hafif kapatıcılığı yüksek ince fondötenler kullanmanız cildiniz açısından daha uygun olur. Yaz aylarında cildimiz tere ve parlamaya daha çok maruz kalır (ürün yapısı kalınlaştıkça parlama artar - yağ bazlı ürünler parlamaya daha çok sebep olur) Bunun için transparan pudralar bizim favorimiz. Özellikle cildiniz yağlı veya karmaysa parlama ve sabitlenme sorununu tamamiyle ortadan kaldırır. Cildiniz normal yapılı ise de yine sabitleme amacıyla kullanabilirsiniz.

Geldik makyajımızın yıldızına, Bronzer'lar.. Bronzerlar çeşitli formlarda piyasaya sürüldü. Compact, toz, stik ve likit. Kalıcılık açısından stik bronzerlar daha uygun gibi, ancak yapısı iyi olan toz formdakiler de son derece güzel. Kompakt'lar fazla tozutmadığından tüketim süresi açısı olarak daha uzun süre dayanıyorlar. Bronzerı tam yanak kemiğinin altındaki çukurdan kulak memesinin bittiği noktaya kadar, kulaktan burna doğru V şeklini alacak şekilde yayıyoruz. Aman burna çok yaklaşmayalım! Kontür yapmak isterseniz, şakaklara doğru C harfi şeklinde yayabilirsiniz. Bu sayede alın kenarlarına da bronzer uygulayarak daha uzun ve ince bir yüz şekli elde edersiniz. Doğru uygulandığında bronzerın yüzünüzde değdiği her nokta o bölgeyi daha ince ve uzun gösterecektir çünkü adeta o hattı yok eder. Yine kontür uygulamak isterseniz burun kemiğinin iki kenarına uzun bir çizgi halinde dağıtabilirsiniz, burnunuz daha dar görünür.

Sıra makyajımızı tamamlamaya geldi.. Açıkcası biz bronz makyajda biraz ışıltıyı zararlı bulmuyoruz. Bu sebeple, yanağınızda bronzer uyguladığınız V 'nin üst çizgisine, tam yanak kemiğinizin üstünden itibaren illuminator -aydınlatıcı uyguyalabilirsiniz. Bu aydınlatıcıyı dudak üst çizgisine dokundurabilirsiniz ve burnunuza bronzer uyguladıysanız veya uygulamadıysanız yine burnun tam ucuna minicik bir nokta aydınlatıcı kullanabilirsiniz. Cilt alt tonunuza göre şeftali ve pembe bir allık tercih edebilirsiniz. Gözlerde buğulu bakışlar bronz makyajı çok daha doğal ve güzel vurguluyor, dolayısıyla sade eye-liner yerine çok koyu tonlarda olmayan dumanlı bir göz makyajı yapabilirsiniz. Ruj seçimlerinde yine yaz aylarında olduğumuzdan ve esas amacımız bronz makyaj yapmak olduğundan dolayı kendini çok gösteren tonlardan ziyade daha nude'a kaçan, pastel tonlar, pembe-şeftali tonları tercih edilebilir. İsterseniz tabiki kırmızı gibi tonlar da tercih edebilirsiniz, lakin bu durumda göz makyajınızı olabildiğince sade ve toprak tonlarında tutmanızı öneririz ki rujunuza olan ilgi dağılmasın..





















! Unutmadan, makyajınızı sabitlemek için, makyajınız bittikten sonra; makyaj sabitleyici sprey de kullanabilirsiniz..

Bronz makyaj için bizden bu kadar, keyifli uygulamalar :)



Her zaman şık olmanız dileğiyle!

Guépard ekibi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için önemli, şimdiden teşekkür ederiz :)

Your comments are important for us, thank you for supporting :)