4 Ekim 2013 Cuma

Karlie Kloss: Sezonun Değişmez Akseuarı BOL MASKARA...


"This seasons Ultimate accessory =LOTS of Mascara!"

İşte ünlü top model New York Moda Haftası Donna Kara 2014 İlkbahar/Yaz Defilesi için podyuma çıkmaya hazırlanırken, Instagram'dan paylaştığı fotoğrafa yorum olarak aynen böyle yazmıştı...


Bildiğiniz gibi podyum makyajları, yıl içindeki makyaj trendlerini belirlemekte oldukça önemlidir. Belki podyum için kullanılan her makyaj stili günlük hayatta uygulanamasa da belli başlı şeyler (bkz:podyumda kullanılan renkler, göz kalemi uygulama teknikleri, genel still görüntüleri vb.) kullanılır ve bu noktada podyumun makyaj trendlerini takip etmek önemli sayılabilir. İşte bu da günlük olarak kullanılabilen bir podyum makyaj trendi... Bol Maskara ile gözleri vurgulamak..
Ancak top modelin fotoğrafında da gördüğünüz gibi hiç bir aşırılık yok ve bu da oldukça önemli. Yani makyajınızı Karlie Kloss'un verdiği tüyo çerçevesinde yapmayı düşünüyorsanız, natürelliği kaybetmeden makyajınızı uygulamalısınız. Böylece hem sezon trendine uygun hem de sade ve şık olabilirsiniz!


O halde şimdi harekete geçiyoruz ve makyajımıza her zamanki gibi önce göze baz uygulamasıyla başlıyoruz, sonrasında natürel renkte bir far seçerek göze uyguluyoruz.  Fotoğrafta gördüğünüz gibi kaleme yalnızca üst göz çizgisinin belirlenmesi için yer verilmiş. Burada iş, tamamen maskarada (Karlie Kloss' un maskara uygulanırken çekilmiş videosunu da ekledik.). Çoğumuz göz altına maskara uygulamaz ya da sadece kirpiklerin üstünden şöyle bir geçer. Ancak bu tarzda maskara, göz altına ve kirpiklere dikey uygulanmış -aslında bu şekilde göze dumanlı bir hava da katılmış oluyor- . Yani kalem yokdikey maskara uygulaması var. Son olarak seçtiğiniz fara uygun, makyajınızın doğallığını bozmayacak renkte (pastel tonları olabilir) bir rujla makyajınızı tamamlayabilirsiniz.




İşte makyajınızın son hali! Oldukça doğalşık ve biraz da #GRUNGE ! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için önemli, şimdiden teşekkür ederiz :)

Your comments are important for us, thank you for supporting :)