2 Ekim 2013 Çarşamba

Haftanın Konsepti: 3 Kelimede #Grunge = Basit, Özgür, Zahmetsiz

Bir önceki yayınımızda Grunge stilini genel hatlarıyla ele almıştık. Bu yayınımızda ise Grunge'ı podyumdan çekip alacağız ve onu podyumun kendine has havasından, Catwalk'dan, spotlardan ve flaşlardan arındırıp, gerçek hayatın sınırları içerisinde yorumlayacağız -ki inanın bu hiç zor bir şey değil-. Çünkü Grunge, her ne kadar moda akımı olarak geçse de, kendi içerisinde sokak hayatına, stiline ve gerçekliğe ait bir kavram. Tabi ki kendine has birtakım püf noktaları var ancak bu püf noktalarının yanı sıra kuralları olan bir tarz değil. Bu da bize kombinlerimizi özgürleştirmek için olanak tanıyor... Stil özgür olduğu kadar aynı zamanda basit ve zahmetsiz de :) Grunge için neden bu 3 kelimeyi seçtiğimizi yayını okudukça çok daha iyi anlayacaksınız. :)



Grunge'n kilit parçaları hepimizin dolabında genel olarak bulunanlarlardan fazlası değil. Yani bu tarzda giyinmek için ayrıca bir alışverişe çıkmamız gerekmez. Jean Paul Gaultier'in grunge için yaptığı tanım bu durumu son derece güzel açıklıyor. Grunge, paranız olmadığında giyindiklerimizden başka bir şey değildir. Bu yüzden oldukça basit parçaları tercih edeceğiz. Jeanler, deriler (pantolon, etek, ceket, aksesuar, botlar..) oduncu gömlekler, bereler/şapkalar, salaş tshirtler, düz ayakkabılar (vans bkz. Converse, Superga, Keds) vb. Bu parçaları birbiri içerisinde uyumlu olacak şekilde kombinlediğimizde grunge stilini oluşturmuş oluyoruz. 

Grunge'ın bir diğer önemli püf noktası ise Kate Moss Stili'nin de önemli bir parçası olan, tabiri caizse, saatlerce hazırlanmış görüntüsü vermemek. Yani öylesine giyindim çıktım imajına bürünmek. Artık #Grunge için hazırız.. :)
Son olarak, Grunge giyindiğimiz zaman (her stilde olması gerektiği gibi) saçımız ve makyajımız da buna uygun olmalı. Grunge tarzında saç genellikle dağınık ve Naturel bir görüntüye sahipken grunge makyajda bunun tam tersi görülür. Gözler dumanlı bir ifadeye sahiptir ve önplandadır, yüzün kalanı ise iddiasız ve doğaldır. (Grunge stilinde saç ve makyaj için ayrıca bir post yayınlayacağız.)  Özetlersek, her dolapta bulunan parçaları rahatlıkla kullanabildiğimizden dolayı basit, kuralsız ve hayal gücüne oldukça açık olduğu için özgür, hemen giyinip çıktım görüntüsüne sahip olduğumuzdan ve bunu kolaylıkla elde edebildiğimizden dolayı zahmetsiz...

 Grunge stilinde giyinmek işte bu kadar basit!

Her zaman şık olmanız dileğiyle ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için önemli, şimdiden teşekkür ederiz :)

Your comments are important for us, thank you for supporting :)