9 Ekim 2013 Çarşamba

Haftanın Konsepti: #Ekose ile Klasiğe Geri Dönüş

90'lı yıllarda Vivienne Westwood'un tasarımlarıyla eski ününe kavuşmuş olan ekose, bu sezon da bir çok ünlü tasarımcı tarafından tercih edilince kendisini bloğumuza konuk etmeye karar vermiştik. Bir önceki yayınımızda ekoseden genel olarak bahsetmiştik. Bu yayınımızda ise ekoseli kombinler ve sezondaki ekose kullanılmış parçalar üzerinde duracağız.

Her ne kadar Ekoseyi bu sezonun trendi olarak görsek de, sık sık kullanılan bir desen olduğunu söylemeden geçemeyeceğiz. Moda'da bir desenin, bu şekilde kendini tekrarı nadir görülen bir olay. Bunu başarabilmiş bazı desenler var ki onların bile her aksesuar ve modelde kullanılmış olduğunu söyleyemeyiz. (Bkz. Kaz ayağı deseni, tüvit..) Fakat Ekoseyi bu yıl her şeyde görebilmek mümkün. Çanta, ayakkabı, şal, palto, pantolon, gömlek... Her biri renk renk ekose deseninden. Bu kadar çok çeşit varken birbirinden farklı binlerce kombin imkanımız var. Bizim size önerimiz ise ekose ile klasiğe dönmek. Yani klasik sayılabilecek bir kombini ekose ile yorumlamak. Bu kombini ekose desenindeki bir çok parçayla uygulayabilirsiniz. Ancak bize göre en iyi seçim ekose desenli stiletto veya slipperlar. Düz renklerde giymiş olduğunuz ceket- pantolon/etek-gömlek takımının altına ekose Stilettonuzu giydiğinizde son derece şık duracaktır. Fotoğraftaki gibi özellikle tek renk kombinlerin altına giyildiğinde oldukça zarif ve net gözükecektir. 

Mango

Ekosede model çok dolayısıyla kombin de çok. O halde gelelim bu ayrı ayrı modellerin başka parçalarla nasıl kombinlenebildiğine. Biz Ekoseyi, kendisini belli ettiği için kombinlerde ana parça olarak kullanmayı tercih ediyoruz. Yani geri kalan tüm ögeler ekoseli kombininizin yardımcıları olacak. Dolayısıyla ekosenin püf noktası onu, kendisini gösterebileceği parçalarla birlikte kombinlemek. 
Bu tüyoya göre modellerimizi incelemeye başlayabiliriz. 

İlk olarak gömlek üzerine odaklanalım. Ekose gömlekler diğer parçalara göre daha fazla kullanılıyor. Bu gömlekleri kombinlerken ikiye ayıracağız nedeni birbirlerinden farklı alanlardaki kullanımları. Ancak yine de illa böyle kullanılmaları gerekir diye bir kural yok, nasıl yakışırsa o şekilde kullanılabilir. Ekose gömlekleri şifon gibi kumaşlardan oluşan ekose gömlekler ve koton tarzı kumaşlardan oluşan ekose gömlekler olarak gruplayabiliriz. Şifon gibi kumaşlar kullanılarak dikilen ekose gömlekler klasik kombinlere daha çok yakışıyor. Özellikle de siyah-beyaz-gri renkte olanlar ciddi bir görüntüye sahip olduğu için işe giderken normal takımınızla kullanabilirsiniz. Koton ekose gömlekler ise oduncu gömleği gibi gözüktüğü için kot ve deri gibi parçalarla kombinlenince daha şık durur. Böyle bir kombinle sezon trendi olan Grunge tarzını da yakalayabilirsiniz. 





Ekose pantolon ve eteklere göz atacak olursak, onların daha dikkatli kombinlenmesi gerektiğini görebiliriz. Çünkü ekose burada daha büyük bir alana yayıldığı için gömlekten daha fazla dikkat çekecektir. Pantolonları da yine klasik veya daha günlük olarak kullanabiliriz. Siyah&beyaz olan ekose desenli pantolonunuzu düz bir gömlek, smokin ceket ve stilettoyla kombinleyerek işe gidebilirsiniz. Kırmızı&Lacivert ekoseli pantolonlar ve etekler ise punk havası verir. Okul trendine daha uygundur. Özellikle kırmızı çok dikkat çektiği için siyah veya beyaz gibi renklerle kombinlenmesi daha uygun olur. Bomber ceketler, slipperlar günlük kullanım için idealdir. 

Ekoseli paltolar ve daha klasik bir çizgiye sahip. Açıkçası çok renkli olanlarına pe
k rastlamadık. Siyah ve beyaz desen üzerinde durulmuş çoğunlukla. Yine günlük veya işe giderken kullanılabilir.
Mango
Ceketlerde ise durum biraz farklı. Ekose desenli smokin ceket de var, spor tarzda Bomber ceket de. Yani kombinlemek tamamiyle size kalmış. Bu durum aksesuarlarda da geçerli. Ekose çantanızı veya ayakkabınızı işe giderken de günlük işlerinizi hallederken de kullanabilirsiniz. Seçim tamamiyle size ait. 

Mango
Son olarak üstünde durmak istediğimiz bir nokta daha var. Ekose her ne kadar klasik bir çizgiye sahipmiş ifadesi verse de ilk bakışta, kendi içinde pek de sıkıcı bir desen sayılmaz. Ayrıca bir çok başka desenle de (çok abartılı olmadıkları sürece) birlikte kullanılabilir. Kaldı ki podyumlardaki birden fazla deseni birlikte kullanma trendi hala devam ediyor. Ancak biz yine de aşırı kompleks desenlerle Ekoseyi birlikte kullanma konusunda temkinliyiz. Özellikle de ekose desenimiz kırmızı renkteyse. Fazla karışık gözüken bir kombin sizi şıklıktan uzaklaştırabilir. Dozunda kullanım ise sizi son derece şık gösterebilir...
Ekose ile ilgili bizim sizlere aktarabileceğimiz noktalar bu kadar. Bir sonraki yayınımızda görüşmek üzere :)

Mango
Her zaman şık olmanız dileğiyle !



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için önemli, şimdiden teşekkür ederiz :)

Your comments are important for us, thank you for supporting :)